Anna Pettersson- på praktik i Yangon

Bo Yar Nyunt Street nr 81/ B6- den nakna sanningen!

Publicerad 2013-11-17 14:25:00 i Allmänt,

Nu tänkte jag ta er med på en liten visning utav vår lägenhet! Jag lär nog inte få dessa bilder publicerade i någon inredningstidning men vad gör väl det!

När vi kom hit första gången får jag erkänna att vi undrade hur vi någonsin skulle kunna känna oss hemma här. Det är stort och kalt. Bara en massa yta utan, knappt några möbler och ingen känsla alls. Men framförallt fruktansvärt skitigt. Vi har funderat många gånger och haft olika teorier om hur det kunnat bli så men jag tror inte vi kommit fram till något. Det var som om ett lager byggdamm och lite till låg över hela lägenheten. Kylskåpet stod på vid gavel och luktade allt utom hallon. Dessutom hade inte tjejen vi hyr av plockat undan, så mycket av hennes prylar låg utspridda lite överallt, så som en äcklig tandborste, nagellack och alla möjliga konstiga saker. Första dagen var det inte mycket att göra eftersom att vi skulle vidare på rundresan dagen efter, så projekt städning började när vi var tillbaka 10 dagar senare.

 

Först av allt blev det en tur till affären för att köpa diverse rengöringsmedel m.m. Jag tog tag i att skrubba handfatet som vi trodde var gammalt och grådassigt men icke, det blev skinande vitt! Köksbänken antog även den en ny färg och lite så fortsatte det med resterande ytor. Golvet var i en klass för sig. Vi började med att försöka sopa lite vid köket och sedan hittade vi en mopp på balkongen. Men hur fan vi än gjorde så blev det svarta fotavtryck för resten var så smutsigt. Ett tag hade vi en flipflop zon och en flipflopfri zon för att hålla lite rent men det sket sig ganska snartJ

Ett par dagar senare fick vi turligt nog höra om att det finns en städdam i huset så henne anlitade vi snabbt som attans! Det vi inte tänkte på var att hon inte hade egna städgrejer med sig utan hon fick så snällt använda sig av våra högst primitiva städartiklar. 2 timmar senare hade hon iaf tvättat våra kläder, gjort det bästa hon kunde med golvet och städat kylskåpet och allt detta för det eminenta priset av 6000 kyat (40 kr).

I sovrummet står en stor dubbelsäng som vi delar. Det rosa lakanet har vi införskaffat eftersom vi inte hade något alls till att börja med. Kuddar och täcken känns överskattat så vi kör på varsin högst oärligt snodd filt och kudde från Thai airways. Det finns EN stor kudde att vila ryggen mot om man vill läsa så där gäller varannan dags regeln:) Garderober är även det en överklass lyx så varför inte ha kläderna i en resväska i 10 veckor?

När vi fick beskrivningen av lägenhet stod det att det skulle finnas matlagningsmöjligheter vilket vi också hade som krav. Dock insåg vi snabbt att det var av en lite mer asiatisk standard med riskokare osv. Kokplattan ville inte vara med alls så första veckan tillagads frukost äggen i smörgåsgrillen. Vi påpekade detta för hyresvärden som inte alls tyckte hon hade med saken att göra. Nu har vi iaf investerat i en ny och tänk vilken värld som öppnade sig! Det i kombination med att vi hittat en vettig supermarket gör våra frukostar till rena rama lyxen! Kan knappt välja på morgonen om det ska bli gröt, ägg i någon form eller yoghurt med müsli (oftast blir det fler än bara ett alternativ).

Som ni kanske anat är det ganska varmt här i Yangon (oftast upp mot 35 grader på dagarna). Så även i lägenheten. Vi har lyxen att ha en ac men den har dom valt att placera i ett hörn där vi aldrig är och där minsta möjliga luft kommer ut i resten lägenheten.  Smart där! Så medans den står och brummar och blåser för fullt måste vi iaf ha två fläktar igång vid köket och sovrummet för att inte storkna. Jag som verkligen hatar när det blåser rätt i huvudet när man ska sova får helt enkel härda ut eller svettas ihjäl! Bör tilläggas att vi absolut inte får lämna acn på, egentligen ingen ström alls, när vi går hemifrån. Där fuskar vi dock lite för kylskåpet måste faktiskt få vara på…

 

 

Trots lite småkrångel får jag nog ända säga att det känns mer som hemma nu iaf. Man vänjer sig vid det lite primitiva ganska snart. Fram tills idag har jag fått ca 2 droppar varmvatten på mig i duschen, ur en slang där det bara sipprar lite vatten ur, kallvatten is the shit att tvätta håret i! (vill man vara säker på att få ur schampot får man ta till den lilla kranen på bilden) Vi tvättar våra kläder i en hink och hänger på tork i fönster framför acn (yes! den är bra till något!) Vi bor sex trappor upp utan hiss så vi får vår vardagliga motion och varje gång vattnet håller på att koka upp i vattenkokaren går säkringen J Vad mer kan man kräva?

Kommentarer

Postat av: Stina

Publicerad 2013-11-17 21:26:00

Haha.. Herregud...de är vääääldigt stor skillnad mot hemma:)

Postat av: Julia

Publicerad 2013-11-19 17:33:56

Haha! Ingen kudde (den du har räknas inte) i 10 veckor? Skönt för nacken:-S Låter underbart, särskilt det där med 35 grader när man ska sova;-) tur ni inte behöver vara där så mycket!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna Pettersson

Anna Pettersson är mitt namn, en dam i sina bästa år som läser till reseproducent på Scandinavian College of Travel and Tourism. Skolan ligger i Orsa i Dalarna och därför har jag flyttat just hit! Utbildnigen innehåller väldigt mycket praktik och här tänkte jag dela med mig av detta. Mycket nöje!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela