Anna Pettersson- på praktik i Yangon

TENTA

Publicerad 2012-10-31 20:24:31 i Allmänt,

Imorgon, den 1 november, har vi den första riktig tentan sen vi började skolan. Hhuu jag gillar inte riktigt det där ordet. Tenta. Det låter så stort, så mycket och nästan lite farligt. Vad är det för fel på det gamla hederliga orden som prov och test?
 
Denna tenta gäller alltså resegeografi, vilket i sig är väldigt roligt enligt mig, men det här är ju bara alldeldes för stort.
 
Vi hade två lektioner i resegeografi precis när vi hade börjat här i Orsa. Vi gjorde några redovisnigar och arbeten om olika ställen i landet och världen och sen fick vi en lista över vad som skulle komma på tentan som skulle äga rum typ 2 månader senare. Massa platser och länder vi själva skulle ta reda på fakta om. Men alla är vi ju olika och vem bestämmer vad som är viktigast om just ett land? Alla 32 i klassen kan ju lika gärna ha hittat olika viktiga saker i tex Sydafrika. Men vem säger att dom är rätt? och hur ska vi veta vad läraren tycker e viktigt att kunna?
 
Gissa om det uppstod förvirring i klassen! Så sedan dess har vi inte sett skymten av läraren och diskussionerna om detta prov har varit livliga...
 
Så imorgon är det allstå dags. Det får bära eller brista. Det ska till och med bli lite spännande att se vad det är för något:) Jag har iaf gjort så gott jag kan!
 
 
  

27 OKTOBER

Publicerad 2012-10-28 18:30:45 i Allmänt,

 
Igår lördag var det dags för maskerad/ födelsedagskalas här i byn.. Jag hade inte ägnat en sekund till att fundera över vad jag skulle klä ut mig till så i fredags efter skolan var det jag som fick brumma in till Mora ocg leksaksaffären. Utbudet var väl inte det bästa men jag hittade det jag behövde.
 
Och tänk så bra det blev! Till och med så bra att det räckte till 1:a pris för bästa utklädnad! Det tackar jag för! Får nog erkänna att jag tyckte det blev ganska bra och jag lyckades skrämma både en och två på festen och några kände inte ens igen mig.. Tänk vad lite vit färg och svarta kläder kan göra:)
 
Tusen tack till festfixarna för en skitkul kväll!
 
 

Bilmeckarn Anna

Publicerad 2012-10-17 17:44:37 i

Eftersom att mannen i förhållandet är i grannlandet och roar sig får man ju ta tag i sådant här mans göra själv!
Så nu är vinterdäcken på ( dock av ett proffs) men sommardäcken är skrubbade för hand och nersläpade i förrådet, spolarvätskan påfyll. Bara en tvätten kvar!

DAGENS KONSTIGASTE

Publicerad 2012-10-15 19:03:57 i Allmänt,

Alltså mycket märkligt folk har man ju träffat i sina dar... Särsklit då i den underbara restaurangvärlden och man har många gånger tappat hoppet om mänskligheten..

Där jag bor nu så hyr jag i andra hand och det är byns bilskola jag hyr av. Jag betalar en otroligt liten peng för detta och är allmänt glad för det. Enda kruxet är att deras intensivutbildningselever behöver låna duschen ibland för dom bor vägg i vägg och då uppenbarligen utan en sådan facilitet. Jag har ju vetat om detta från början och har inga problem med det heller. Kan vara för att på två månader så har en person knackat på.

Så idag kommer en trevlig tjej och ska låna duschen och sedan efter sin dusch sticker hon fram ansiktet och frågar om jag har något rengöringmedel???? - eeehhhh jjooooo jjjaaaa men inte ska du... stammar jag fram.. Vaddå har du inget? EEhhhh joooo.. Såå det var bara att plocka fram Ajax sprayen och nu har jag ett nyskrubbat badkar..
AH MEN HALLÅ!!!!!!!!!!! Hade jag ett extremt äckligt badkar eller vad var det hon inte ville lämna efter sig?

Man upphör aldrig att förvånas...

JUST NU...

Publicerad 2012-10-14 14:46:06 i Allmänt,

 
...tampas jag med förkylningsbacillerna som Niklas lämnade kvar efter helgens besök. Hade ju hellre sett att det var han som stannade och inte bacillerna.Huvudet känns sådär härligt tungt och snoret rinner.. Bläää!
 
Helgen flöt på i matens tecken. Precis som planerat. Trevligt hade vi och god mat har vi ätit! Som om inte det vore nog så slängde vi ihop en gräddig och flottig potatisgratäng med fläskfile och kantarellsås i måndags kväll.
 
Har jag nämt att vi gillar mat?
 
 
.... och så långt hade jag alltså skrivit på det som skulle bli ett inlägg för en vecka sen.. haha det går bra nu!
men förkylningen hänger kvar och tiden går sådär fort nu så jag hinner inte riktigt med..
 
Veckan har bestått av plugg och mysiga vinkvällar. De första snöflingorna har fallit i både Sälen och Grönklitt. Jag väntar med spänning på att få se det första utanför mitt fönster:)
 
Vi har bokat stuga i Åre under nyår!! kommer bli awsome!! Jag Niklas Ellen och Jonas och två till..
 
På torsdag åker jag till Niklas i norge. Ska köra upp så alltså måste vinterdäcken på innan dess. Vad hände? Vinter? Nu?
 
Annars är det plugg plugg plugg.. Resegeografi. Allt från Kenyas Nationalparker till huvudstäder i Europa och tempel i Asien. Bara fööör mycket. Tenta ! november. AAAHHHH!!!
 

SNART FREDAG....

Publicerad 2012-10-03 20:47:12 i Allmänt,

och då kommer den här hunken hem:)
 
 
 
På lördag ska vi ha en heldag med Jonas och Ellen i Uppsala vilket är efterlängtat! och på söndag födelsedagskalas för lillasyster som även hon börjar bli gammal:) det ryktas om massa gott fika!
 
En helg att se fram emot!
 

Om

Min profilbild

Anna Pettersson

Anna Pettersson är mitt namn, en dam i sina bästa år som läser till reseproducent på Scandinavian College of Travel and Tourism. Skolan ligger i Orsa i Dalarna och därför har jag flyttat just hit! Utbildnigen innehåller väldigt mycket praktik och här tänkte jag dela med mig av detta. Mycket nöje!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela