Anna Pettersson- på praktik i Yangon

HUNGER

Publicerad 2012-08-30 19:59:12 i Allmänt,


Den här tiden. Vart tar den vägen? Fredg imorgon och då är första veckan i skolan avklarad.  Det har varit en intensiv vecka med mycket nya intryck, nya människor. En helt ny vardag! Bara det här med att väckarklockan ringer klockan 7 varje morgon är ju något stort i mitt liv! Kanske inte låter som nån big deal men från att ha jobbat eftermiddag/kväll ganska länge är det en rejäl omställning:) Bara till det bättre som jag känner än så länge!
 
Det här med rast. Vi har 1 TIMMES lunch. Vad ska man göra med all tid? Matlådan ska vara i micron 2 min, äter upp den på 5. Jaha?!?!  ca 50 minuter kvar.. men jag ska nog vänja mig. Och på tal om  matlåda. Vad man måste hålla på och laga mat! Det ska vara lunch och kvällsmat. Runt 10 på förmiddagen börjar man bli lite småsugen och äter en frukt. Runt tre jag då är man tamme tusan hungrig igen! Jag vet inte om det är mig det är fel på men hur kan man bli så hungrig av att bara sitta still? Hela CSN kommer ju gå till mat om det ska fortsätta såhär..
handlade på Willys ikväll och det var den tråkigaste och gråaste mataffär jag sett så dit åker jag inte igen.
 
Idag startade vi kursen Resebranschkunskap och paketering. Riktigt intressant, än så länge bara väldigt grundligt och vad som är skillnaden på en resebyrå och en researrangör och så vidare. Tror detta kommer vara spännande och helt i min smak!
 
På lördag är det Aqua Jam. Skidklasserna som har nåt jippo borta vid vattehoppet och sen lite festligheter på kvällen. Är lika bra att hänga på när det händer nåt i den här lilla byn:)
 
Ett par bilder från nollningen vi råkade ut för i måndags!
 
 



 
 

Surrande odjur

Publicerad 2012-08-27 23:17:46 i Allmänt,


Dessa surrande irriterande varelser. Mygg. GGAAHHH!!! Dom går mig redan på nerverna. Och hur mycket man än klär på sig så nog tusan letar dom sig in och tar sig en mumsig tugga. Såklart börjar det alltid klia lagom tills det är sovdags.

Förtom detta så har jag nu gått min först dag i skolan. Huvudet är proppat med massa ny information om allt och på eftermiddagen blev vi kidnappade och iväglurade på nollning. En mycket trevlig sådan med lekar, fuldans och grillad korv!

Jag har en bra känsla i magen. Detta kommer bli två bra år!

INNAN FLYTTKAOSET

Publicerad 2012-08-26 11:49:52 i Allmänt,

Innan hela flyttkalaset drog igång hade vi en helt vansinnigt skön vecka på Gotland med nästan hela familjen Pettersson. Så mycket vila vet jag inte om det blev med två barn i samma hus men himla trevligt var det iaf. Vi lekte, busade, fiskade upp alldeles för många flundror, drack massor med kaffe, åt saffranspannkaka, solade, letade efter loppisar, grillade, gick på medeltidsmarknaden, snickrade, fick nästan ihop ett 1000 bitars puzzel och mycket annat.
 
 
 

Skogsmulle

Publicerad 2012-08-24 14:49:19 i Allmänt,

 
 
Ni lär ju tro att jag blivit spritt spångade galen som lallar runt i skogen hela dagarna:) men ni anar inte ut skönt det är! Sen kanske det inte är skitsmart att läsa i tidningen just innan att det är björn jakt just nu..Fast då skjuter dom förhoppningsvis odjuren iallafall.
 
Det bästa med att smyga runt i skogen är nog att det är så långt ifrån - Får vi beställa snart? Vart är våran mat? Välj något gott! Det drar lite här, vill du stänga dörren? Oj vad varmt det är, vill du öppna lite? Allstå jag beställde en öl för typ tre år sen men jag har fortfarande inte fått den! Ursäkta! Ursäkta! Ursäkta! Jag tar mitt kött lagom stekt tack. Så långt ifrån allt detta som det bara går.
 
 

På plats!

Publicerad 2012-08-22 20:00:03 i Allmänt,

 
Hemmet börjar ta form, vi har skruvat, burit, plockat i och plockat ur,målat sovrummet, hämtat och lämnat, åkt en fasans massa mil.
 
 
Jag har hämtat min fina cykel. Så ni som eventuellt har betvivlat denna stora händelse. Cykeln finns!
 
 
 
Lagom avstånd till skolan, smygspanar lite varje dag ifrån mitt köksfönter:)
 
När Niklas åkte till Mora för att gå en golfrunda med sin far tog jag med pärlan ut på en premiärtur. Hem fick jag med mig både hallon och blåbär. Ska nog fjäska lite för herrn när han kommer hem med en paj:)
 
 

Om

Min profilbild

Anna Pettersson

Anna Pettersson är mitt namn, en dam i sina bästa år som läser till reseproducent på Scandinavian College of Travel and Tourism. Skolan ligger i Orsa i Dalarna och därför har jag flyttat just hit! Utbildnigen innehåller väldigt mycket praktik och här tänkte jag dela med mig av detta. Mycket nöje!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela