Anna Pettersson- på praktik i Yangon

House of Air

Publicerad 2012-03-23 04:05:23 i Allmänt,

Hoj!

Det var en himla tur att jag tog på mig mina nya supersnabba Nike skor idag vill jag lova. Som vi har gått. Totalt 10,6 kilometer har Olle just räknat ut. Visst hade vi tänkt att gå men inte så långt kanske:) Målet för dagen var iallafall House of Air. Ett hus fullt med studsmattor. Vi började med att ta spårvagnen ner till Fishermans Warf och därifrån promenerade vi. Hade vi vetat att det låg nästan ända framme vid Golden Gate bron hade vi nog övervägt att hyra cyklar... men men en redig promenad är ju aldrig fel!



Det var riktigt kul att hoppa runt som ett barn på alla studsmattor och efter en timme var vi både nöjda och svettiga. Tanken var att ta en taxi tillbaka men vi hann gå hela jäkla vägen tillbaka till Fishermans innan det dök upp en bil! Inte riktigt som planerat..



Efter detta äventyr slutade middagsplanerna i en flottig pizzaslice på rummet. Eftersom den tragiska sanningen säger att vi måste lämna USA för denna gång imorgon tänkte jag försöka styra upp min packning nu. Usch inte alls taggad för det.

Innan kvällen är slut tänker vi gå ut och ta ett par drinkar och låtsas att semester just har börjat:) Detta blir antagligen det sista inlägget för den här resan. Jag personligen tycker det varit väldigt trevligt att få skriva lite och visa vad vi haft för oss. Men eftersom NI läsare (med några undantag) varit så vansinngt dåliga på att lämna kommentarer så vet jag inte om någon annan tycker det.

Med det säger jag TACK Kalifornien för denna gång. Det känns skit att lämna dig!




Shopping

Publicerad 2012-03-22 03:24:25 i Allmänt,


Nu är vi i San Francisco!

Det är verkligen en superhärlig stad och idag har vi haft dessutom haft riktig sommarvärme.. Kom hit igår eftermiddag och checkade in på Adante Hotel. Det billigaste vi hittade på internet, bara en tvärgata bort från Union Square. 700 kronor per person för 3 nätter, tycker jag är rätt bra! Rummen är dessutom över förväntan. Inget lyxhotell såklart men fräscht och fint. Imorse åt vi sjukligt god frukost på stan.


Blueberry Pancake.
 
En sak är då säker. Det är inga problem att göra av med pengar i denna stad. Men ack så trevligt det är att få shoppa loss:) Ibland behöver man en pause oxå. Då passar trappen på Union Square alldeles utmärkt.



Imorgon åker promenadskorna på. Vi ska på utflykt och bland annat spana in Golden gate bron.

På återskrivande!



Farväl Lake Tahoe

Publicerad 2012-03-22 02:56:06 i Allmänt,

Gokväll!

Tyvärr så la vårat internet ner sista dagarna i Tahoe, tänk så handikappad man blir! Så nu kommer ett litet farväl-inlägg:

Nu har vi alltså åkt skidor för sista gången denna resa. Det är med sorg i hjärtat som vi lämnar Heavenly, vi har haft det utomordentligt bra i nästan 4 veckor. Vädergudarna var verkligen med oss på slutet och det kom över en meter snö under våra 3 sista dagar. Det tackar vi för, hade kännts ganska trist att avsluta med regn och slask..

Det kändes verkligen helt fel att börja packa i måndags kväll. Tiden har gått alldeles för fort. Känns som en evighet sen vi var hemma och jobbade och nu har snart över en månad bara swischat förbi. Tiden går för fort när man har roligt helt enkelt!



Men än är inte resan slut! Nu är vi laddade för tre dagar i San Francisco, förhoppningsvis fyllda med massa shopping och turistande.

Skepp å hoj!

.............. Vem vet, vi kanske kommer tillbaka till Tahoe nångång i framtiden:)

Tänk så bra det blev!

Publicerad 2012-03-18 07:16:33 i Allmänt,

 Halloj alla!

Nu är vi tillbaka efter en lång dag i Kirkwood. Alarmet ringde redan klockan 6. Phu tidigt! Niklas flög upp som vanligt när det är semester (?!) Ni som känner oss vet hur det är hemma:) Vi var tvugna att köra med snökedjor eftersom att det äntligen kommit en j-la massa SNÖ!!!! Snökedjorna gick sönder när vi nästan var framme men det lagades snabbt av våra Sandvikenbor med tejp från deras snusdosor och ja.. det håller än:)

Efter att vi kom tillbaka från Vegas i måndags har det varit rent ut sagt skit väder. En stor storm var utlovad men allt den förde med sig var regn och blask. Men så igår kväll byttes regndropparna ut mot stora härliga vita snöflingor och imorse möttes vi av en totalt översnöad balkong ( bilden i förra inlägget)

Ungefär såhär har dagen varit:



Något som är mindre trevligt är att det är lördag idag. Vilket betyder att det endast återstår 2 skiddagar.. Ågren på den!!! På tisdag lämnar vi Tahoe och rullar mot San Francisco för att spendera sista dagarna där. Kommer nog bli trevligt och förhoppningsvis hinns det med en massa shopping:)

Det väntas ännu mera snö inatt så iaf jag tänkte dra ut tidigt imorgon.. Resten tänker gå ut och dansa. Jag bangar. OJ vad gammal hon låter nu tänker några av er, mamma blir säkert nöjd:), men jag är trött. Så det så!

Tack och hej!



After Ski

Publicerad 2012-03-15 02:02:21 i Allmänt,



Så här ska vi ha det, när vi har det som sämst.









Det är för övrigt ett helt gäng med folk som läser min blogg, vilka är ni? Lämna gärna ett spår!


Las Vegas

Publicerad 2012-03-13 21:14:28 i Allmänt,


Yes!

Nu är vi tillbaka efter en riktigt bra helg i Las Vegas. Förstår inte, man blir så trött av att vara där:)
Vi har ätit, druckit, spelat, dansat, gått, hängt på Hard Rock, solat, shoppat, skrattat, sovit, åkt berg och dalbana, gått på strippklubb, gått ännu mer, åkt taxi, druckit lite mer.. Ja ungefär så har helgen sett ut! somliga har spenderat mer pengar än andra:)

Vegas visade sig iaf från sin bästa sida med härlig sommarvärme. Vi bodde på Travelodge som ligger mitt på The Strip. Perfekt läge och helt ok rum eftersom vi bara skulle sova och duscha där. Poolen var väl sådär kanske:)

Så otroligt svårt att skriva ner hur allt varit, tänker därför bjuda på en bidbomb ist, bilderna säger så mycket mer.


Raley`s

Publicerad 2012-03-13 20:36:40 i Allmänt,

Hej svejs!
I väntan på att jag ska bli klar med ett inlägg om helgen i Vegas undrar jag om det är någon som är sugen på att jobba på Raley`s frukt och grönt avdelning? Inte jag iallafall:)



Undra hur mycket tid och personal det går åt till detta egentligen:)

Måndag

Publicerad 2012-03-08 04:02:53 i Allmänt,


I måndags åkte vi till North Star igen. Jag gillar stället skarpt. Bra backar, snabba liftar, massa olika backar och go stämmning! Att det oftast bjuds på sol gör det ju bara ännu bättre!

På väg hem stannade vi till vid ett riktigt turistigt utsiktställe och det spårade i nån form av foto session... Kul hade vi! Några smakprov kommer här:




På fredag åker vi förresten till Las Vegas! Det blir en roadtrip, tar ca 8 timmar att köra. Det ska bli riktigt kul! Även om vi var där förra året så finns det ju så oändligt mycket saker att göra och se så risken att det ska kännas tjatigt är nog obefintlig:) Vi kommer tillbaks på måndag så det dröjer nog till efter helgen innan nästa uppdatering kommer!

Ha de!


Kirkwood

Publicerad 2012-03-03 03:17:03 i Allmänt,

Hojhoj!!

Idag har vi haft en så där riktigt jävla bra dag! Drog iväg till Kirkwood imorse och ja det finns nog inget att klaga på. Lite uppåkt kanske men där har vi bara oss själva att skylla eftersom vi inte var där vid öppning.. Solen har strålat från en klarblå himmel, massa mjuk nysnö och gott sällskap! Vi började med att ta en av alla riktigt läbbiga 3 stolsliftar upp på toppen och där möttes vi av en härlig döskalle skylt:)



Jaja bara att köra vidare, det blev till att hajka upp på en klippkant och i princip kasta sig ner därifrån. Jag var lite nervös kan jag erkänna och det var nog inte den fagraste åkningen som visades upp men väl nere kändes det riktigt bra att ha gjort det!





Min käraste Niklas tyckte inte detta var nog utan klättrade upp på en klippkant och hoppade:)




Kirkwood får ett högt betyg av oss alla så vi kommer garanterat att åka tillbaka!

Dagens guldstjärna går till Philip som snörade på sig bootsen innan byxorna var på:)





Bästa stunden på dagen enligt dessa killar. När man får gå runt i underställ och snowjoggings.




På återseende!


PUDER

Publicerad 2012-03-02 01:04:17 i Allmänt,

Hej svejs!

Några dagar sen sist.. Hunnit med en massa roliga saker. Niklas har fyllt år! Vi spenderade dagen i backen, riktigt nice åkning i skogen med ca 40 cm nysnö! På eftermiddagen hade vi födelsedags fika med kaffe och tårta. Senare intog vi en delikat middag på Appelbee`s och gick sen vidare till Hanna`s kasino där jag drog hem storkovan, hela 27.91 dollar:)

Det har snöat som dom bara den sista dagarna och med snön har det även kommit världens storm så det går knappt att vara ute. Igår blev det därför inget besök i backen, knappt några liftar som varit öppna för den delen heller.. Vi drog istället fram alla snöskyfflar vi kunde hitta och bygget av årets skogspark har börjat.

Idag tänkte vi åka till Kirkwood, ett ställe ca 40 minuter härifrån som Vail resort just köpt upp och där våra liftkort oxå gäller, men när vi tittade ut imorse insåg vi ganska snart att det inte var någon ide eftersom att vi måste köra med snökedjor.. Får bli en dag med lite snällare vägar. Vi drog upp till Heavenly istället och åkte ett par timmar. Blåser fortfarande massor så var bara några få liftar öppna. Vi har fortsatt skogspark bygget och om jag får bestämma blir det ett dopp i bubbelpoolen innan dagen är slut!

Just jäklar glömt det viktigaste! Vi har gjort vinterns bästa köp. Ett par snowjoggings för 25 dollar! Nu ska vi inte frysa om fötterna mer.

Bjuder på lite bilder så slipper ni läsa en massa trams!


Om

Min profilbild

Anna Pettersson

Anna Pettersson är mitt namn, en dam i sina bästa år som läser till reseproducent på Scandinavian College of Travel and Tourism. Skolan ligger i Orsa i Dalarna och därför har jag flyttat just hit! Utbildnigen innehåller väldigt mycket praktik och här tänkte jag dela med mig av detta. Mycket nöje!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela