Anna Pettersson- på praktik i Yangon

Bagan

Publicerad 2013-10-17 18:11:16 i Allmänt,

Lagom möra i kroppen anlände vi alltså till Bagan med nattbussen från Yangon klockan sex på morgonen. Vi blev upphämtade och körda till hotellet och först var inte rummet klart (inte helt otippat med tanke på tidpunkten) men när vi snällt bett om att få ta en dusch sprang dom som galningar för att städa klart snabbt som attans bara för vår skull! Underbart snälla människor i detta land! 

Kanske inte helt taggade inför en heldag på cykeln drog vi iaf iväg med vår guiden för dagen. Klockan var åtta och värmen var redan tryckande. Efter ca 25 min fick jag pyspunka så guiden fick ringa till cykeluthyrningen så inom några minuter hade jag en ny cykel levererad av två killar på moppe. Cykelpump vad är det? 

Landskapet vi cykat igenom är helt magiskt! Bagan är en liten by ,uppdelad i nya och gamla, och ligger mitt ute på landsbygden. Eftersom regnperioden just tagit slut är det otroligt grönt och i Bagan är det fullt med tegeltempel i olika storlekar överallt. Längre tillbaka byggde varje familj sitt eget tempel och ju mer mer pengar de hade desto större tempel. 

Under förmiddagen besökte vi den lokala marknaden Nyaung U och Schwezigone Pagoda. Kyansit cave  som är en slags grotta med små rum i där buddisterna kan be utan att bli störda. 
Vår guide för dagen föll oss tyvärr inte helt i smaken. Det var svårt att höra vad han sa och han snackade så mycket historia och buddism att vi tappade bort oss helt bland alla årtal och buddhastatyer. Tror även han kände sig stressad för det var galet mycket att hinna med denna dag! 

Efter lunchen som intogs på Sunset garden med utsikt över Ayeyarwaddy river trampade vi vidare med svettens rinnandes längs både rygg mage och ansikte, mot några fler pagodas och ett flertal stopp för fotografering och bara för att stå och njuta av det mäktiga landskapet! 

Ungefär här var värmen helt vansinnig och vi lyckades få till 1 timmes paus på hotellet där vi passade på att hoppa ner i poolen och byta till mindre nersvettade  kläder:) en powernap hade inte skadat men ingen rast ingen ro!

Sist ut för dagen var Shwesandaw tempel och för att njuta av solnedgången från toppen av denna. Tyvärr var det väldigt disigt men ack så vackert ändå! Dessa tegeltempel är något utöver det vanliga! 

Men just ja! Inte var det slutcyklat här inte! För att ta oss till kvällens restaurang var det va 30 minuters cykelfärd. Här gjorde vi även en avstickare till busstationen för att hämta sofies mp3 som hon tydligen glömt på bussen?!
Under middagen bjöds vi på underhållning av en så kallad puppet show (dockteater) och burmesisk musik. Väldigt speciellt men rätt festligt! Trötta med glada cyklade vi därefter de 30 minuterna hem till hotellet igen i totalt mörker ( guiden tände en ficklampa ibland för att visa oss för mötande bilar) och deckade snabbt som attans i våra sängar!  







Kommentarer

Postat av: Julia

Publicerad 2013-10-18 19:47:55

Hur mådde rumpan efter en dag på cykeln undrar jag😜 annars låter det helt fantastiskt! Njut!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna Pettersson

Anna Pettersson är mitt namn, en dam i sina bästa år som läser till reseproducent på Scandinavian College of Travel and Tourism. Skolan ligger i Orsa i Dalarna och därför har jag flyttat just hit! Utbildnigen innehåller väldigt mycket praktik och här tänkte jag dela med mig av detta. Mycket nöje!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela