Anna Pettersson- på praktik i Yangon

Inle Lake och Pinyada

Publicerad 2013-10-19 14:22:00 i Allmänt,

Imorse var det tänkt att vi skulle lämna Inle Lake direkt efter frukost och börja färden mot Pinyada som ligger 2,5 timmes resa med bil bort. Men efter gårdagen uttryckte vi vår sorg över att redan behöva åka vidare så vår supersnälla guide hade ordnat så vi fick åka hem till hans hus och se hur dom har det! 
 
Där bor han med sin fru, sina föräldrar och sin morbror. Det var väldigt mycket större än jag förväntat mig, dom har elektricitet och tv, men ändå är det väldigt primitivt. Hans fru bjöd på te och snacks gjorda av tofu och kikärtor, så himla snällt! Vi fick även äran att prova på paddla i en av deras små båtar! Det var så jäkla häftigt att glida runt där i deras by, hälsa på alla människor som blir så glada över att se oss! Tydligen så har det snackas en del i guidens hemby sedan han setts åka runt med två blonda tjejer! Folk undrade om vi sov hemma hos honom, om vi kunde simma och säkerligen mer som han inte ville översätta:)
 
Just nu sitter vi i en bil och skumpar runt på gropiga vägar och regnet öser ner. Vädret är väldigt varierade i den här trakten pga den höga höjden och alla berg. Längs vägarna ser vi ännu mer odlingar och här i området odlas bland annat (utöver det vi såg igår) kål, ingefära, papaya, apelsiner, här finns teakträd och mycket mer. Nyss stannade vi vid en liten lokal marknad och köpte grönt te som kommer från odlingar häromkring. 
 
Fortsättning....
 
Nu är vi incheckade på vårt hotell för natten, vi har fått en superfin bungalow med altan på både fram och baksida. Synd bara att regnet pissar ner.. Vi har just besökt en skitstor grotta med över 8000 buddhastatyer i. Alla har donerats av folk och under varje finns en skylt med namn och datum på var och en.  Det är helgdag i hela landet idag, ikväll kommer det vara en ljusfestival, så det var helt smockat med folk för alla är lediga. 
 
 
Sist ut på våran helt magiska rundtur i Myanmar var ett litet ställe där dom tillverkar paraplyn av ett slags papper gjort från bark. Köpte med tre små lampor av samma material som kommer göra sig perfekt på en framtida balkong eller altan! 
 
Det har verkligen varit värt var enda krona vi lagt på den här resan! Dagarna har stor långa, mornarna tidiga men vi har sett så mycket saker, träffat så många människor och lärt oss så mycket som vi aldrig hade gjort om vi rest runt på egen hand. Just nu är jag helt slut i huvudet men som tur är väntar tre dagar i Ngapali med sol bad och lata dagar. Hoppas vi får en massa solsken på oss innan vi ska tillbaka till  verkligheten! 
 
Buddistisk flagga
 
 Tjusig utsikt over bergen
 
Kul att aka bat!
 
Cigarrtillverkning
 
 
Traditionellt satt att ro pa i Inle Lake
 
 
 
Tomatodling
 
Vart hotell, Golden island Cottages
 
 Var bungalow
 
Ett gang burmeser som over infor en roddtavling
 
Vi fick testa att ro i guidens bat!
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna Pettersson

Anna Pettersson är mitt namn, en dam i sina bästa år som läser till reseproducent på Scandinavian College of Travel and Tourism. Skolan ligger i Orsa i Dalarna och därför har jag flyttat just hit! Utbildnigen innehåller väldigt mycket praktik och här tänkte jag dela med mig av detta. Mycket nöje!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela