Anna Pettersson- på praktik i Yangon

Mandalay dag 1

Publicerad 2013-10-19 07:40:59 i Allmänt,

I onsdags morse anlände vi med flyg till Mandalay, näst största staden i landet med ca 2 miljoner invånare. På flygplatsen möttes vi upp av ännu en ny guide och här märkte vi direkt att detta kommer bli bra dagar! Sjukt trevlig kille som hette Toto och som verkligen hade fötterna på jorden. Han har berättat så sjukt mycket, svarat på 1 miljon frågor vi ställt om allt mellan himmel och jord, låtit oss sova middag på en båttur, frågat massa om Sverige och verkligen tagit hand om oss! Vi hade även en sjukt skön chaufför som var såå nöjd över sina nya Raybans han nyss köpt för 2000 kyat (13 kr)!

Dagen tog sin början med besök på ett munkkloster. Där bor just nu ca 1500 munkar och vi fick se hur dom har det. Deras dagar går ut på att lära sig om buddhismen och de mediterar flera timmar per dag. Munkar får inte använda sig av några pengar så all mat de äter doneras till klostret av frivilliga. Det är sedan dom personerna som tillagar maten, oftast ris och curry, och är sen på plats för att dela ut maten. Alla dessa 1500 munkar ställde upp sig på rad och gick i tur och ordning fram för att hämta sin mat. Riktigt maffigt när dom var så många! 

Vi drog vidare mot U bain bridge som är en 1,2 km lång bro helt byggd i teak. Där strosade vi runt lite och pratade, tittade på alla fiskare och så självklart bron. På tillbakavägen tog vi båttaxi och fick se fiskare på riktigt nära håll. Vår störtsköna guide skojade här om att om några år när det börjat komma massa feta amerikanska turister måste dom förstärka bron så den inte rasar! 
På tur stod besök i ett väveri där dom väver silkestyger. Två tjejer höll på med ett tyg som skulle ta 1 månad att göra klart, snacka om hantverk! Köpt med en riktigt fin sjal som kommer passa perfekt hemma i vinterkylan sen:)

Nu börjar det nästan kännas lite tjatigt att berätta om vartenda stopp vi gjort men det är för att jag själv ska komma ihåg vad som är på alla mina bilder sen:) och förhoppningsvis är det lite intressant för er andra också!

Dagens höjdpunkt var utan tvivel eftermiddagens utflykt. Vi tog en kort båtfärd över till Ava och åkte sedan häst och vagn runt i området. Och denna vagn, tänk kärra från 1800 talet, var något över det vanliga! Fjädring var inte att tänka på och vägen lerig som fan så där skumpade vi runt och kunde knappt hålla i oss för vi skrattade så mycket! Ja ett äventyr var det kan jag lova! Under färden gjorde vi små stopp för att kika på lite tempel, härliga barn som spelade fotboll och som gärna poserar framför våra kameror. 
Klockan hann bli strax innan solnedgång innan vi student kosan mot hotellet igen. 

Lite synd när vi har så fullspäckade dagar är att vi inte hunnit se något av hotellen vi bott på hittills. Som på detta ska det finnas en pool men vi lär inte hinns bada.. Aja får vi väl stå ut med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna Pettersson

Anna Pettersson är mitt namn, en dam i sina bästa år som läser till reseproducent på Scandinavian College of Travel and Tourism. Skolan ligger i Orsa i Dalarna och därför har jag flyttat just hit! Utbildnigen innehåller väldigt mycket praktik och här tänkte jag dela med mig av detta. Mycket nöje!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela